Získava sa tradičnými metódami z hrozna Trebbiano a Lambrusco pestovaného v oblasti Modeny počas dlhého procesu zrenia v sudoch z rôznych druhov dreva: dub, gaštan, čerešňa, borievka a moruša.
Ľudská citlivosť a odbornosť umožňujú zmerať proces starnutia vyváženým spôsobom, aby sa získal produkt, ktorý je testovaný a overený odborníkmi z Konzorcia na ochranu tradičného balzamikového octu pred plnením do 100 ml fľašky navrhnutej Giorgiom Giugiarom.
Tradičný balzamikový ocot z Modeny 25. ročný, sa vyrába z vareného hroznového muštu, ktorý zreje pomalou acidifikáciou prostredníctvom prirodzenej fermentácie a postupného zahusťovania v dlhom procese zrenia v sudoch z rôznych druhov dreva, bez pridania aróm.
Proces zrenia trvá 25 rokov, čo produktu dodáva silnú osobnosť, ktorá dokáže zvýrazniť akékoľvek jedlo iba pár kvapkami. Jeho plná a vytrvalá chuť ponúka prekvapivo vyvážený sladkokyslý profil so slabou ovocnou príchuťou spôsobenou sladkými druhmi dreva.
Balzamikový ocot z Modeny je vhodný pre vegetariánske diéty a diéty bez lepku, laktózy a tuku. Bez GMO.
Kombinácie:
Zelenina, údeniny, tvrdé syry, mozzarella.
Vanilková zmrzlina, zrelé ovocie.
Jednoduchý digestív na záver jedla.
Špecifikácia:
Druh: Aceto Balsamico Tradizionale Di Modena D.O.P. 25. Rokov
Hustota: 1,34
Acidita: 4,5 %
Objem: 100 ml
Nutričná hodnota na 100 ml:
- Energia: 1477 kJ / 350 kcal
- Tuky: <0,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g
- Mononenasýtené mastné kyseliny: <0,1 g
- Polynenasýtené mastné kyseliny: <0,1 g
- Transmastné kyseliny: <0,1 g
- Cholesterol: <0,1 g
- Sacharidy: 82 g, z toho cukry 82 g
- Bielkoviny: 0,30 g
- Soľ: 0,0 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.